Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Buszos közlekedési segédlet

Kedves Gólya!

Örülünk, hogy már Te is a PTE MIK hallgatója vagy. Szeretnénk segítségedre lenni abban, hogy amikor ide érkezel, könnyebben tudj tájékozódni, eljutni oda, ahova szeretnél.

Elsősorban a kampusz megközelítése a legfontosabb. Érkezhetsz a városba busszal vagy vonattal. Innen amennyiben jó idő van, bátran sétálj, nem tart tovább 30 percnél és a napi lépésszám is megvan.

Viszont ha éppen órakezdésre érsz be, vagy a kollégiumba jössz vasárnap este sok táskával szükséged lehet a buszokra.

Tipp: Töltsd le a Tüke Busz alkalmazását, hogy gyorsan és előre meg tudd nézni, adott busz mikor indul.

Távolsági buszpályaudvar

A buszpályaudvar Pécs belvárosában található, az Árkáddal szemben. Ha a cél az egyetem, a Vásárcsarnok megállóhelyet válaszd. Amit keresned kell az a 30-as, 103-as és 130-as jelű járat. Ezek a járatok sajnos nem az egyetemig visznek. Leszállni Alkotmány utca vagy a Kodály Zoltán utca megállónál célszerű. Innen nagyjából 10 perces séta vár még rád.

Tipp: Vigyázz, mert a 130-as mindkét irányban megáll itt, ne Kertváros felé indulj.

Tipp: Vigyázz, csúcsidőben 8:00 - 10:00 és 15:00 - 17:00 a belvároson keresztül közlekedő buszok tömve lehetnek, ha oda kell érned valahová időben akkor érdemes korábbi busszal elindulni.

Amennyiben a kampusz kapuig szeretnél utazni, a Zsolnay-szobor megállóhelyen várj egy 36, 36, 46, 47 jelű járatot. Ezekről a Rodostó utcánál szállj le. A kollégium megközelítésére is használhatod ezeket, továbbá a 34, 34Y, 35, 32 jelű járatokat. Ezekről a Szőlőskert vagy Damjanich utca megállóknál szállhatsz le.

Főpályaudvar

Az előbb említett Zsolnay-szobornál megálló buszok innen indulnak, szóval jó hírem van, nem kell sehova sem menni, és persze a kapuig visz majd. Használhatod tehát a 32, 34, 34Y, 35, 36, 37, 46, 47 jelű buszokat.

Uránváros, Szántó Kollégium, Szalay

Amennyiben Uránváros egyik részén laksz jó megoldás a 2, 2A, 102, 102Y, 25, 26, 27, 27Y, 28, 28A, 28Y, 29 tehát szinte az összes 2-essel rendelkező járat. Ezekről a Petőfi utcánál célszerű leszállni, innen vagy szintén felsétálsz a kampuszig, vagy az útkereszteződés másik felén felszállsz egy éppen a Zsolnay-szobor felől jövő 36, 37, 46, 47 jelű buszra.

Tipp: A 2-es járatok szinte átszelik a várost K-NY irányban. Gyárváros felé is ezek a járatok érvényesek.

Kertváros

Ha Kertvárosban van az albérleted, akkor használni tudod a 103-as és 130-as jelű buszokat. Ezekről a már említett helyeken szállj le. Praktikus járat még az 55-ös jelű, ez is az Alkotmány utcáig vihet, viszont sokkal kevesebb menetidővel, mint az előzőek. De ha moziba mennél is ezt használd, ugyanis a Plázánál is megáll.

A Jakabhegyi kollégiumból nem feltétlen szükséges buszjárat. Szinte csak messzebb visz, bátran vágj át a kisebb utcákon gyalog vagy akár kerékpárral.

Ezek a fő útvonalak, amelyeket elsőkörben valószínű használsz majd, bátran böngészd az appot vagy a weboldalt, hasznos lesz.

http://www.tukebusz.hu/