Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Albérlet vadászati kisokos

Kedves (leendő) PTE hallgatónk!

Az egyetemi éveink jelentik az igazi felnőtté válást, önállósodást, hiszen sokunk most költözik el a családi fészekből. Ennek egyik módja a kollégium, másik pedig az albérlet. Mindegyik óriási kaland, éppen ezért szeretnék kicsit az albérletkeresésben segíteni Neked!

Az egyik legjobb módja a válogatásnak a Facebook csoportok, ahol gyorsan frissülnek az adatok, képek, és közvetítői díj nélkül juthatunk lakáshoz, mert sokszor maguk a lakástulajdonosok teszik fel ide egyenesen a kiadó ingatlanukat. Több csoport is van, mindegyik privát (szerintem jobb is így) ezért a linkekre kattintva csupán a „csatlakozás a csoporthoz” gombra kell menned, és hamarosan a csoport tagja lehetsz és figyelheted a friss ajánlatokat.

Van lakótárs/szobatárs kereső funkció is, hogyha nem szeretnél egyedül lakni, akkor itt társat is találhatsz. Akkor persze a költségeken is osztoztok, tehát nem csak gazdaságosabb, hanem lehet, hogy igaz barátságot is köttök (tapasztalatból mondom; sosem láttam azelőtt azt a lányt, akivel most legjobb barátnőkként együtt élek =)  )

https://www.facebook.com/groups/pecs.alberlet.lakotars

https://www.facebook.com/groups/alberletfutar

https://www.facebook.com/groups/pecsalberlet

https://www.facebook.com/groups/958047960932657

A Facebookos „albiböngészőkben” még az a jó, hogy gyorsabb a folyamat, mintha emailezgetni kellene egy ingatlanközvetítővel, de erre is van lehetőség az alábbi linkeken:

https://ingatlan.com/pecs/kiado+lakas

https://pecsalberlet.hu/

http://alberlet-pecs.hu/

Ezeken a platformokon viszont konkrétabb kereséseket tudsz beállítani, pl. szeretnél e bútort, milyen fűtés legyen benne, vagy mekkora alapterületű legyen.

Remélem tudtam segíteni, jó keresgélést, sikeres beköltözést kívánok,


Andrásfalvy Mirjám

PTE-MIK építészhallgató