Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Betonpályázat 2024

Időpont:

Betonozd be magad a szakmába szakdolgozatoddal, TDK-dolgozatoddal, házidolgozatoddal, vagy féléves (komplex-, diploma-) terveddel!

Várjuk

  • a betonból tervezett szerkezeti, előregyártott és kreatív megoldásokat,
  • a beton előállításához szükséges anyagokhoz és technológiákhoz kapcsolódó konkrét, innovatív elképzeléseket.

Engedd el a fantáziádat, várjuk kreatív ötleteidet! Kíváncsiak vagyunk, hogy a jövő mérnökeként milyen világot, várost, épületeket álmodsz meg? Hogyan képzeled a jövő építését, a felhasznált anyagokat és azok előállítási technológiáját? Legyetek merészek, ötletesek!

A beérkezett munkákat független zsűri értékeli, a nyertesek pénzjutalomban részesülnek.

Ismerd meg az eddigi pályázatok nyerteseit beszámolóinkból, amelyeket ezen a linken tekinthetsz meg!

Pályázati kiírás

A beton.hu (Kiíró), a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataik támogatásával országos pályázatot hirdet egyetemi hallgatók számára.

Pályázni 2 kategóriában lehet:

  • Betonépítés, építészet
  • Anyag- és előállítási technológia

  1. A Pályázat célja

A beton a víz után a második leggyakrabban használt anyag a világon, a legnagyobb tömegben felhasznált építőanyag. Olyan megoldásokat igényel, amelyekkel a beton összességében hatékony, esztétikus, mégis környezetbarát, fenntartható, a körforgásos gazdaság szerves részét képező karbonsemleges termékké válik.

Kiíró célja megismerni és megismertetni azon megoldásokat, amelyeknek tervezése során elsődlegesen alkalmazott anyagként betont és előregyártott vasbeton szerkezeteket használnak, továbbá bemutatni azokat a jövőbe mutató technológiákat, amelyek a beton és alapanyagainak előállításához, alkalmazásához kapcsolódnak, kiemelt figyelemmel a körforgásos, karbonsemleges gazdaság kihívásaira adott válaszok és megoldások bemutatására.

 A pályázatot a jelentkezési űrlap kitöltésével és a pályázati dokumentáció óriás file küldő szolgáltatáson keresztül a palyazat@beton.hu e-mail címre küldésével kell benyújtani.

Beadási határidő: 2024. június 30. 24:00 óra

További részletek: https://beton.hu/palyazat/